CORNEOTERAPIE – INGRIJIREA PIELII IN VIITOR


Corneoterapie – ingrijirea pielii in viitor

Corneoterapia reprezinta in mod clar ingrijirea pielii in viitor, fiind specific adaptata cerintelor pielii individuale, fapt care o propulseaza in fruntea masurilor preventive impotriva imbatranirii premature a pielii si impotriva problemelor potentiale ale pielii.

big_21740997_0_441-455O considerabila imbunatatire a eficientei dezvoltarii sectorului cosmeticelor dermatologice se obtine prin continuarea dezvoltarii produselor cu aplicatiile si dovada eficientei acestora.

Corneoterapia leaga mai multe domenii: chimie, biochimie, cosmetica, dermatologie, cosmetologie, medicina, bunastare fiziologica, la un nivel intrdisciplinar . Noua evolutie poate fi direct integrata in aplicatiile orientate catre practica si conceptele tratamentului complex.

Analiza pielii, aparate pentru masurarea parametrilor pielii care ajuta la prelevarea obiectiva a parametrilor, elasticitatea pielii, cantitatea de sebum, umiditatea, adancimea ridurilor, impreuna cu fluxul sanguin, pierderea de apa trans-epidermala (TEWL), continutul de melanina si culoarea individuala a pielii, precum si parametri subiectivi cum ar fi bunastarea fiziologica si perceptia senzoriala a pielii, vor completa studiile eficientei corneoterapiei, deoarece factorii subiectivi sunt criteriu important in domeniul aplicatiilor cosmetice.

Sistemul de diagnoza (corneoterapie dermaviduals) combina rezultatele masuratorilor si factorii subiectivi cu tratamentele deja implementate si conceptele de produs.

Pe scurt se poate afirma despre corneoterapie ca urmareste recuperarea stratului cornos al pielii si mai presus de orice imbunatateste functionarea barierii naturale de protectie, deci intreg procesul de homeostaza privind pielea.

Pentru o corneoterapie profilactica este esential sa se evite produsele pentru ingrijirea pielii ce contin substante daunatoare, cum ar fi substantele iritante si alergenii, sa se selecteze acele produse potrivite pentru ingrijirea pielii, sa se adapteze individual pentru ingrijire precum si pentru problemele specifice ale pielii si eventual sa se schimbe tiparul comportamental in urma consultantei corneoterapeutice.

Impreuna cu agentii activi individual adaptati, cremele de baza cu lipidele fiziologice si substantele pentru hidratarea pielii (DMS – derma membrane structure) garanteaza o excelenta tolerare a produselor si oprima penetrarea pielii.