INSTITUTUL DE CORNEOTERAPIE APLICATA


Un model pentru viitor

In iunie 2006 KOKO a deschis in Leichtingen Institutul de Corneoterapie Aplicata, care combina bazele stiintifice, dezvoltarea dermatologica a ingrijirii si tratamentelor de rutina, analiza instrumentala a pielii si studiile asupra eficientei cursurilor pentru clienti si un program de tratament specific.koko01

Termenul de corneoterapie a fost inventat de profesorul Albert.M.Kligman pe baza studiilor in care a putut demonstra ca substantele de ingrijire a pielii ca si hidratarea, pot imbunatatii semnificativ conditia clinica a barierii naturale de protectie a pielii. Substantele de ingrijire potrivite aplicate pe o perioada extinsa de timp pot avea acelasi efect ca si agentii farmeceutici dar fara efectele secundare ala acestora. Corneoterapia incipienta este linitata la stratul corneum. Scopul actual al corneoterapiei extinse este sa transporte sisteme ca si liposomi si nanoparticulele care pot sa deschida stratul corneum pentru agentii activi ca de ex. vitamine. Cu ajutorul cremelor de baza dermaviduals DMS, stratul corneum va fi inchis din nou pentru a oferi protectie impotriva substantelor nocive din exterior. Intr-o abordare interdisciplinara IAC investigheaza si analizeaza intrebari si probleme din zona biochimiei, chimiei, fizicii, cosmeticii, machiajului profesionist si a medicinei in combinatie cu dezvoltarea si aplicarea produselor corneoterapeutice.

In octombrie 2006 IAC a fost primul pe lista jurnalului american de specialitate “Cosmetica & Detergenti” cu titlul “Cine e cine in laboratoarele de testare si echipamente”, ca laborator de testare.

IAC – Dezvoltare, aplicare, cursuri

Koko_0041Sarcina laboratoarelor IAC este de a dezvolta noi produse si sisteme de transport. Bazata pe caracteristici fizice si chimie, dar si pe datele disponibile din literatura si biologie, dozarea agentilor activi este definita. Dupa o evaluare sigura a produsului, formularile sunt trimise catre laborator pt productie. Caracteristicile aplicarii si noile produse sunt testate in practica si documentate in programul IAC.

Acestea sunt adaugate in manualul KOKO care este revizuit si actualizat anual si apoi devine accesibil clientilor si partenerilor KOKO. O sarcina importanta a institutului este integrarea produselor intr-un tratament complex care apoi este prezentat la cursuri.

IAC ofera cursuri pentru profesionisti si parteneri.
Pe langa o serie de publicatii, cursurile cuprind si bazele corneoterapiei, eficacitatea produselor cosmetice si a ingredientelor, aplicarea individualizata a cosmeticelor dermatologice, incluzand machiajul dermatologic, dar si subiecte ale bunastarii fiziologice.

Cursurile sunt tinute de cursantii KOKO, dar si de experti din afara institutului.
O componenta integrala a programului de curs este metoda de analiza a pielii si aplicatiile practice.

Subiecte selectate ale cursului:

  • Concept impotriva imbatranirii premature a pielii
  • Protectia preventiva a pielii
  • Suport pentru regenerarea pielii
  • Tratament individualizat pentru problemele pielii
  • Caracteristicile agentilor activi
  • De la diagnostic la tratament
  • Tratamente