All Products >> AGENTI ACTIVI SPECIALI >>COMPLEX CM-GLUCAN

Product Details

complex CM-glucan

Utilizare

  • Ca aditiv la cremele de baza DMS

  • Tratarea locala a pielii prin aplicare de concentrat pur

Proprietati

CM-glucan are proprietati excelente de protectie a pielii si este prin urmare recomandabil pentru tenul cu probleme ale barierei de protectie. In plus, accelereaza vindecarea ranilor si protejeaza pielea de infectiile bacteriale. CM-glucan poate fi aplicat pe pielea sensibila atat inainte cat si dupa expunerea ei la soare. Are efect de usoara protectie fata de radiatiile UV. Este foarte adecvat dupa peeling, dupa tratamente laser, dupa barbierit si ca adaos la lotiunile de corp.

Compozitie

CM-glucan este un polizahar extras din drojdie, care este facut solubil in apa prin transformarea in derivatul sau carboximetilic.

Observatii

  • Substanta activa se aplica economic prin tamponare, asemenea unui preparat din fiola.
  • A se folosi doar pentru tratarea pielii. A se evita contactul cu mucoasele sau cu ochii. In cazul iritarii, a se clati cu apa.

Dozaj (aditiv pentru dozatoarele de 44 ml cu crema de baza DMS)

Minim: 1 ml
Maxim: 6 ml
Recomandat: 2 ml

Contine

  • Alcool
  • Apa
  • Betaglucan carboximetil de sodiu
  • Glicerina
  • Guma xantanica
  • Pentilen glicol
  • Propilen glicol
  • Sorbitol

Termen de valabilitate

Nedeschis minim 36 luni, in conditii optime de depozitare

Bibliografie

W. Browder et al., Efectul functiei macrofage amplificate la vindecarea prematura a ranilor, Chirurgie 104, 224 – 230 (1998) P.L. Kokashis et al., – Rezistenta crescuta la infectii cu stafilococcus aureus si cresterea activitatii serului lisozomic de catre glucan, Stiinta 199, 1340 – 1342 (1978) N. R. Di Luzio, Activitatea inhibatoare a tumorilor si antibacteriala comparata a glucanului solubil si in nanoparticule, In. J. Cancer 24, 773 – 779 (1979) F. Zülli si C. Saecker, CM-Glucanul, un nou polizahar din drojdie pentru uz cosmetic, Manufacturare internationala de articole cosmetice si de toaleta 1994, 131 – 136 M. Horvathora et al., CM Glucan potenteaza efectul antibacterial al antibioticelor si are efecte radio-protectoare, Polimeri de carbohidrati 15, 79 – 87 (1991).