All Products >> DERMAVIDUALS BASIC >>MASCA PENTRU PEELING CU ENZIME

Product Details

Masca pentru peeling cu enzime

Utilizare

Pentru o utilizare este nevoie de 6-10 grame de pulbere de masca. Prin adaugarea de apa pulberea se transforma, prin amestecare, intr-o pasta care poate fi intinsa cu usurinta. Amestecul poate fi aplicat cu o spatula sau o pensula pe fata, gat si decolteu in strat gros si se poate face un usor masaj. Trebuie sa se evite zona ochilor. Pentru ca enzimele sa isi faca efectul, masca trebuie lasata sa actioneze la caldura si umiditate – abur sau comprese caldute si umede – cca. 20 de minute.

Proprietati

Prin utilizarea peelingului cu enzime, celulele moarte (cheratinocite) sunt desprinse si indepartate. Rezultatul este un ten cu pori fini, neted si cu o mai mare capacitate de a asimila substantele active aplicate ulterior. De asemenea, peelingul cu enzime are efect preventiv impotriva comedoanelor (puncte negre) si impotriva pustulelor acneice. Enzimele patrund, sub actiunea caldurii si a umiditatii, intre dopul comedonului si peretele folicular si desprind sau chiar dizolva partial amestecul de sebum – substanta cornoasa.

Compozitie

Peeling-ul cu enzime reprezinta un „peeling biologic al pielii” pe baza unor enzime naturale (de ex. enzime de ananas sau papaya). Aceste enzime au proprietatea de a descompune atat proteinele cat si lipidele. Baza mastii este un amestec de caolin si bentonit.

Contine

  • ananas sativus (enzime de ananas)
  • bentonit
  • bioxid de titan
  • caolin
  • carica papaya (enzime de fruc papaya
  • solum diatomeae

Termen de valabilitate

Nedeschis 30 luni, in conditii optime de depozitare