All Products >> DERMAVIDUALS BASIC >>TERRA SANA

Product Details

Terra sana

Utilizare

 

Pulberea de argila se amesteca cu putina apa pana la formarea unei paste cremoase si se aplica apoi pe piele. Timpul de actiune este de 20-30 minute. Folosirea in cazul pielii cu probleme este detaliata mai jos. Indicatie importanta: resturile de argila se spala cu apa curata, a nu se folosi sapun. La impachetari, resturile se indeparteaza cu un prosop umed si apoi pielea este curatata cu lapte de curatare sau apa. Pielea ramane matasoasa si moale.

Proprietati

Argila se imbiba cu apa si, atuci cand este amestecata cu produse de ingrijire a pielii, poate prelua substantele regenerante continute de acestea. Cand este folosita ca masca, substantele de ingrijire continute sunt asimilate de piele in cantitate adecvata. Si in sens invers, argila extrage anumite substante din piele, datorita efectului sau de schimb de ioni si de adsorbtie.

Compozitie

Terra Sana (lat.: pamant sanatos) este o argila naturala deosebit de pura, compusa din silicatii de aluminiu caolin si montmorillonit (minerale de argila) si din cantitati de cuart, mica, limonit (mineral de fier) si alte minerale.

Agent activ

Argila este folosita din antichitate ca pamant tamaduitor. Este foarte adecvata pentru masti faciale si impachetari.

Contine

 

  • caolin
  • limonit
  • mica
  • montmorillonit
  • siliciu

Utilizari speciale

 

Se refera, cand exista indicatii ca acnee, cuperoza, psoriazis si rosaceea, mereu la tratamentul paliativ preventiv de ingrijire a pielii si nu la un tratament medical.
Piele grasa
Amestecati pulbere de argila si apa, pana se formeaza o pasta. Apoi amestecati cu crema de baza BCL in raport volumetric de 1:1. Aplicati pe piele si lasati sa actioneze. Apoi folositi crema de baza BCL pura, pentru o ingrijire completa a tenului. Piele cu impuritati, acnee
Aplicati acelasi amestec ca la tenul gras. Crema de baza BCL se amesteca totusi anterior cu concentrat lipozomic (de exemplu 44 ml crema de baza BCL 4 ml lipozomi). Apoi aplicati PlutioDerm pentru o ingrijire completa a tenului.
Pentru acnee:
a se trata pielea mai inainte cu lotiune P süüsmoon .
Piele normala si sensibila
Amestecati pulberea de argila cu apa pana obtineti o pasta. Apoi amestecati cu crema de baza BHC in raport volumetric de 1:1 si lasati sa actioneze.
Cuperoza
Aplicati acelasi amestec ca pentru piele normala, dar amestecati intai crema de baza cu extract de echinaceea (de exemplu, 44 ml crema de baza BHC 3 ml extract). Psoriazis
Aplicati acelasi amestec ca pentru piele normala; tratati inainte pielea cu Lotiune P süüsmoon ; varianta: amestecati argila cu sare de mare.
Rosaceea
Aplicati acelasi amestec ca pentru piele normala; eventual se trateaza pielea inainte cu concentrat de lipozomi sau cu lotiune P süüsmoon . Apoi aplicati crema de baza BHC pura, pentru o ingrijire completa a tenului.
Psoriazis, piele cu impuritati, acnee
Aplicati lotiune P süüsmoon inaintea mastii sau impachetarii: straturile duble lipidice ale pielii devin mai fluide, deci mai permeabile pentru mineralele argilei; in sens invers, argila este capabila sa preia substante produse de piele. In acest caz se folosesc proprietatile de schimb de ioni si de adsorbtie datorate structurii argilei. Varianta: amestecati argila cu sare de mare (gradientul aditional de sare si depozitul de sare influenteaza proliferarea celulelor).

Termen de valabilitate

 

Nedeschis 30 luni, in conditii optime de depozitare

Bibliografie

 

Terapia Felke – Inscrisurile Asociatiei medicilor pentru terapie Felke, Editura Dr. Waldemar Kramer, Frankfurt am Main 1986